در صورتی که قبلا مشترک سرویسهای متمرکز سازمان تامین اجتماعی (از قبیل پرتال نمایش سابقه) بودهاید نیازی به ثبت نام مجدد نیست. اما اگر برای اولین بار با این پرتال کار میکنید در صورتی که خدمات مورد نظر شما نیاز به احراز هویت داشته باشد میبایست در پرتال ثبت نام کرده و نام کاربری (کدملی) و رمز دریافت کنید.
لطفا توجه داشته باشید که جهت استفاده از سرویسهای عمومی و شخصی انجام مراحل ثبت نام غیرحضوری کفایت میکند ولی استفاده از سرویسهای کارفرمایی علاوه بر ثبت نام در سامانه، مستلزم مراجعه حضوری به شعبه جهت تکمیل فرم تعهد نامه خواهد بود.
در صورتی که در بخشهایی از فرایند ثبت و یا پیگیری درخواست مشکل دارید میتوانید از چند طریق اقدام نمایید:
کارفرمایان محترم پس از دریافت نرم افزار مربوطه و نصب آن، با استفاده از قسمت راهنما میتوانند اطلاعات کارکرد ماهانه کارکنان خود را وارد نرم افزار نموده و لوح فشرده آن را به شعبه تحویل نمایند. نسخه مربوطه پشتیبانی کننده سیستم عاملهای ویندوز 7 و ویستا است. در این نسخه، مشکل هماهنگی سیستم زبان فارسی رایانه با نرم افزار فوق برطرف شده است.
در ادامه ویدئوی مربوط به آموزش نحوه ارسال اینترنتی لیست بیمه را نمایش میدهیم. در این ویدئو شما میتوانید نکات را به شکل کامل و دقیق مشاهده نمایید.
بعد از انجام مراحل ثبت نام کد کارگاهی و نام نویسی کارکنان، لازم است در اولین مهلت قانونی مقرر نسبت به ارسال اینترنتی لیست بیمه اقدام نمایید. برای رد کردن و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی میتوان با در دست داشتن نام کاربری و رمز عبور، به سایت سازمان تامین اجتماعی (سایت ارسال لیست بیمه) به آدرس es.tamin.ir مراجعه و نسبت به ارسال الکترونیکی لیست بیمه ماهانه اقدام کنیم.
با توجه به گسترش خدمات غیر حضوری سازمان تامین اجتماعی، پرتال تامین اجتماعی با این عنوان طراحی و تمامی سرویسهای موجود و همچنین خدمات غیرحضوری جدید سازمان را در یک درگاه مجتمع و یکپارچه در خود جای داده است. همچنین این پرتال مرجع مطمئن و سریعی را جهت آگاهی و استفاده از سرویسهای جدید برای مخاطبین سازمان فراهم آورده است.
در صورتی که رد کردن لیست بیمه را حضوری به شعبه تامین اجتماعی و کارگزارها ارائه میکنید کافی است دو فایلی که توسط نرم افزار ایجاد شده را بر روی سی دی یا دی وی دی رایت کرده و به شعبه مربوطه تسلیم کنید و فیش حق بیمه خود را اخذ نمایید. اما در صورتی که رمز ارسال اینترنتی لیست بیمه را دریافت کردهاید، بعد از تهیه دیسکت توسط نرم افزار(برنامه)، مراحل زیر را انجام دهید:
2- شماره یا کد ملی کارفرما یا نماینده را در بخش (فیلد) نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید. دقت داشته باشید که رمز عبور خود را باید در فواصل زمانی کوتاه عوض کنید. در ضمن استفاده از مرورگرهای گوگل کروم و فایرفاکس توصیه میشود.
در مرحله بعد با ورود به قسمت کارفرمایان، به تب لیست حق بیمه و ارسال لیست حق بیمه مراجعه کنید. این جزء خدمات غیرحضوری است که میتوانید استفاده کنید.
در بخش بعدی شما منوی لیست حق بیمه را مشاهده میکنید. در این قسمت از دو طریق امکان ارسال لیست حق بیمه را دارید:
“همچنین در قسمت بالای این صفحه امکان دسترسی به سوابق لیستهای ارسالی را دارید. در این بخش تمامی لیستهای ارسال شده توسط کارفرما به همراه نتایج پردازش و پرداخت آنها نمایش داده میشود.
با کلیک کردن بر روی بارگذاری فایل لیست حق بیمه، صفحهای باز شده تا شما امکان بارگذاری فایل موردنظر خود را داشته باشید.
در این قسمت امکان بارگزاری فایلهای لیست حق بیمه را خواهید داشت. در ضمن برای ارسال لیست حق بیمه ماهانه باید درخواست استفاده از خدمات غیرحضوری را تکمیل کنید. این فرم در منوی خدمات کارفرمایان قرار دارد.
در مرحله بعدی شما باید لیست بیمه را تایید کنید. این به این معنی است که بعد از بارگذاری فایل، ثبت اولیه شده و در نهایت تایید میشود. در این قسمت فرایند به پایان رسیده است و میتوانید مرورگر خود را ببندید.
نصب برنامههای مرتبط با ارسال لیست حق بیمه مشکل چندانی ندارد و پشتیبانی هم دارد که در صورت بروز هرگونه مشکل، میتوانید آن را مطرح کنید. همچنین نرم افزار ارسال لیست بیمه بر روی انواع سیستم عاملهای ویندوز از جمله xp و ویندوزهای بالاتر مانند ویندوز 7، ویندوز 8 و ویندوز 10 قابل نصب هست.
یکی از اقدامات قانونی پس از راه اندازی کسب و کار بیمه کردن کارکنان است. مطابق با قوانین تامین اجتماعی، تمامی کارفرماهای مشمول این قانون لازم است حداکثر ظرف 15 روز پس از شروع کسب و کار نسبت به انجام این کار اقدامات لازم را انجام دهند. آموزش حسابداری به مدیران واحد تجاری کمک میکند، بهتر و بیشتر با پروسههایی از این قبیل آشنا باشند. یکی از مهم ترین مزایای بیمه کردن کارکنان استفاده از خدمات بیمه تامین اجتماعی در صورت بروز حوادث احتمالی ناشی از کار است.
در این قسمت تلاش کردیم تا نکات مربوط به تشکیل پرونده کارفرمایان را برای شما توضیح دهیم.
پس از ثبت شرکت یا راه اندازی واحد صنفی جدید، کارفرما یا نماینده قانونی وی باید حداکثر در مهلت قانونی 15 روزه با مدارک لازم به نزدیک ترین شعبهی تامین اجتماعی مراجعه کرده و درخواست ثبت نام کد کارگاهی را ارائه نماید.
توجه کنید که شما باید با توجه به محل فعالیت خود به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه کنید. در واقع شعب این سازمان، در هر شهر در مناطق مختلف قرار دارند. اگر به دنبال شعبهی تامین اجتماعی نزدیک به خود هستید به سایت https://www.tamin.ir مراجعه، از منوی بالا استان خود، در بخش کناری شعبه و سپس اطلاعات نزدیکترین شعبه به خود را انتخاب نمایید. اگر میخواهید در مورد رسیدگی، به اسناد کارفرمایان و دفاتر شرکتهایی که دارای پرونده در تامین اجتماعی بوده و کد کارگاهی دارند.
در این قسمت تلاش کردیم تا نکات مربوط به تشکیل پرونده کارفرمایان را برای شما توضیح دهیم.
پس از ثبت درخواست و ارائه مدارک، ظرف مدت حداکثر دو هفته، از واحد بازرسی شعبه تامین اجتماعی بازرسی به آدرس اعلام شده کارگاه مراجعه میکند. این بازرسی به این منظور انجام میشود که اظهارات کارفرما درباره وضعیت فعالیت، تعداد کارکنان و شغل هر کدام بررسی شود. وظیفهی بازرس احراز هویت کارگاه، کارفرما، کارکنان، نوع شغل آنها و تایید حضورشان است.
توجه داشته باشید که این مرحله بسیار مهم است و اولین لیست بیمه ارسالی باید کامل مطابق با لیست گزارش بازرس باشد.
بعد از مراجعه بازرس و انجام گزارش بازرسی، حداکثر 72 ساعت زمان لازم است تا گزارش بازرسی تایید نهایی شده و در سامانهی مستقر در شعبهی بیمه ثبت شود. در صورت تایید نهایی بازرسی و طی مراحل اداری لازم در شعبهی تامین اجتماعی، کد کارگاه از سوی شعبه صادر میشود و لازم است در مراجعهی حضوری به شعبهی بیمه، ضمن دریافت کد کارگاه، سایر برگههای لازم را به منظور درخواست ابلاغ احکام اینترنتی و درخواست نام کاربری و رمز عبور تکمیل و ارائه کنیم.
پس از بازرسی و دریافت کد کارگاه لازم است تا نسبت به درخواست صدور نام کاربری و رمز عبور اقدام نمایید. زیرا برای ارسال اینترنتی لیست بیمه بدون مراجعه حضوری نیاز به این نام کاربری و رمز عبور دارید.
همچنین با داشتن این اطلاعات میتوانید تمامی سوابق مطالباتی و احکام صادره را به همراه ریز جزئیات سازمان تامین اجتماعی را به راحتی از طریق اینترنت مشاهده نمایید.
اکنون به مرحلهای رسیدهایم که کارکنان میتوانند با تکمیل برگههای مربوطه و در دست داشتن مدارک شناسایی به واحد نام نویسی شعبه بیمه تامین اجتماعی یا کارگزاری مربوطه مراجعه ، و نسبت به ثبت نام در کد کارگاهی جدید اقدام کنند.
پس از طی مراحل بالا، کارکنانی که در هنگام بازرسی اولیه در لیست گزارش بازرس درج شده باشند باید به شعبه تامین اجتماعی مراجعه و با ارائهی مدارک هویتی (مانند شناسنامه و کارت ملی) اقدام به نام نویسی نمایند. به هر یک از این کارکنان یک کند بیمه اختصاص 8 رقمی تعلق میگیرد.
البته چنانچه فرد بیمه شده از قبل دارای کد بیمه باشد، همان کد قبلی برای وی منظور میشود و بعد از نام نویسی، در زمره کارکنان ثبت نام شده در کارگاه جدید قرار میگیرد. در صورتی که فرد قبلاً بیمه شده باشد، همان کد قبلی به وی تعلق میگیرد. هر کدام از کارکنان باید فرم اطلاعات که یک قطعه عکس پرسنلی روی آن درج شده است را به تایید کارفرما برساند.
خروجیهای قانونی مربوط به حقوق و دستمزد در سپیدار به سادگی در دسترس شما است. این خروجیها شامل لیست و دیسکت بیمه و لیست و فایل مالیات است. وقتی که شما از نرم افزار سپیدار استفاده کنید در پایان ماه فقط با چند کلیک میتوانید به دیسکت و لیست بیمه خودتان دسترسی داشته باشید و خیالتان بابت ارسال اینترنتی لیست بیمه و پرداخت به موقع لیست بیمه تامین اجتماعی راحت خواهد بود.
لیست بیمهای که توسط سیستم حقوق و دستمزد سپیدار به شما ارائه داده میشود بر اساس فرمت مورد تایید سازمان تامین اجتماعی و مطابق با آخرین تغییرات قانونی در زمینه بیمه تامین اجتماعی میباشد.
سامانه بارگذاری اینترنتی لیست بیمه چیست؟
برای رد کردن لیست بیمه تامین اجتماعی میتوان با در دست داشتن نام کاربری و رمز عبور، به سایت سازمان تامین اجتماعی (سایت ارسال لیست بیمه) به آدرس es.tamin.ir مراجعه و نسبت به ارسال الکترونیکی لیست بیمه ماهانه اقدام کنیم.
نرم افزار ارسال لیست بیمه چیست؟
نصب برنامههای مرتبط با ارسال لیست حق بیمه مشکل چندانی ندارد و پشتیبانی هم دارد که در صورت بروز هرگونه مشکل، میتوانید آن را مطرح کنید. همچنین نرم افزار ارسال لیست بیمه بر روی انواع سیستم عاملهای ویندوز از جمله xp و ویندوزهای بالاتر مانند ویندوز 7، ویندوز 8 و ویندوز 10 قابل نصب هست.